February 26

Vrei sa calatoresti cu pisicuta ta in masina?

Ni s-a întâmplat și nouă să ne dorim să călătorim cu pisica în mașină și să nu reușim să o facem. Însă, timpul întotdeauna a reușit să mă lase să mă documentez și să învăț ca apoi să sfătuiesc ca lucrurile să iasă cât mai bine. Pentru a avea o călătorie frumoasă împreună cu pisicuța pe care o iubiți, vă sfătuiesc să țineți cont de minim cinci pași.

1.Să nu țineți niciodată pisica în brațe. Așezați-vă pisica într-o cutie specială pentru transport, pe lângă faptul că pisicile se obișnuiesc repede cu noile locuri înguste și nu prea au probleme de adaptare, veți ști că este 100% în siguranță și nu va trebui să vă faceți griji pentru nimic.

2. Pisica trebuie să mănânce înainte cu mult timp de călătorie. În caz contrar aceasta se va simți foarte rău și nu vei reuși decât să o faci să vomite pentru că mașina este în mișcare. Este indicat să fie hrănită înainte cu mult timp de pornire la drum iar hrana să fie uscată și în cantități mici.

3. Pisicile nu au voie să scoată capul pe geam în timp ce mașina este în mișcare. Chiar dacă li se pare un sport ce îl fac doar câinii și cred și ele că este foarte distractiv, se poate întâmpla să le sară vreo piatră în ochi și să se rănească fără voia lor. De aceea trebuie să aveți grijă!

4. Ca să fii sigur că pisica ta rezistă la un drum lung, pregătește-o din timp. Încearcă să o scoți la plimbare cu mașina de minim 1 dată pe zi și vei vedea cât de repede se va adapta. Nu uita să fixezi centura de siguranță atunci când pui cutia ca nu care cumva să se răstoarne.

5. Dacă e vară și -30 de grade afară, vă sfătuim să nu vă lăsați pisica în cutie închisă în mașină chiar dacă această activitate nu durează mai mult decât 10 minute. Cred că știm cu toții cât de nasol este să te simți închis într-un cuptor fierbinte. Luați cutia cu voi și petreceți timp împreună pentru că atunci când ai un animal de companie lucrurile sunt diferite!

854 Total Views 1 Views Today

Tags: , , ,

Copyright Petsmag.ro © 2015. All rights reserved.

Posted February 26, 2015 by Aniela Deby in category "pisici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *